Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.01.2018 21:45 - С НАПРЕДВАНЕ НА ГОДИНИТЕ ЧОВЕК ПОУМНЯВА!
Автор: planinitenabulgaria Категория: Политика   
Прочетен: 3011 Коментари: 16 Гласове:
9

Последна промяна: 17.01.2018 22:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

                         НАЙ-ПОСЛЕ  МИ  УВРЯ  ГЛАВАТА!

 

       Днес пътувах до едно имение в с. Лозен, Пазарджишко, за да оставя нещо от Америка и да взема нещо за Америка. Имам едно качество, за което на съветски език се казва, легкий на подем. Какво се вижда като тръгне влака от Централна гара през Подуяне, Гара Искър и и след това покрай ж. п. линията до гара Септември, опишеш ли го „ще мирише и ще горчи като отрова”. Попаднах обаче на много интелектна компания по време на пътуването ми до ж. п. гара Септември, всичките комуняги, която ми отвори очите. Признавам си, че от 1989 г. до сега очите ми оставаха затворени. Много изключителни блогъри, както и много уникални или много първи от това електронно пространство също не можаха да ми ги отворят с постингите си на тази тема, но тия ми ги отвориха набързо. Сега се усещам прогледнат…

       България е на кръстопът, пледираха те.  Сега е време да се отървем от Боко и Цецо, когато се гласува вота на недоверие към тях. Ако ги махнем и на тяхно място поставим Нинова и Йончева, нещата ще се оправят. Народът ще се върне по селата, ще заработи отново, защото ще има пак стабилност и надеждност за него, а това ще напълни училищата с деца, планината с добитък, селото отново ще се възроди. Безработните около милион младежи, които се занимават с дребна престъпност ще заработят. Циганите от гетата покрай градовете ще престанат да крадат и ще се върнат по текезесетата и дезесетата, където си бяха и отново ще заработят, както в добрите стари времена. Това ще премахне битовата престъпност, която се шири по страната заради мижавите помощи, които държавата им дава и поради които те са принудени да крадат. Ще се пресече корупцията, защото Нинова и Йончева няма да допуснат това нещо повече да го има. Така ще се реши и въпросът с незаконните техни постройки покрай градовете и покрай ж. п. линиите. Цитиран бе участъкът между гарите Захарна фабрика и Горна Баня, а също и гетото Жак Дюкло, което израстна върху трасето на бивша ж. п. линия. Спрените заводи, на първо място Кремиковци, отново ще заработят. Кризата, която ни наложиха ЕС и НАТО ще заменим с благоденствие ако вотът мине, защото ще се освободим от задушаващата им прегръдка и ще преминем в братските обятия на ОНД.

    И най-важното – ще се спасим. Защото сега, насилствено присъединени към НАТО - най-първия враг на Русия,  Путин в Крим е насочил към нас ракети, една само от които е достатъчна да превърне страната ни в радиоактивно стъкло. След присъединяването ни към ОНД Путин ще отсочи ракетите от нас и ще ги насочи в мирна закана срещу враговете, които искат война. И още една опция – колкото заплащаме за газ и нефт сега, ако се присъединим към ОНД, ще заплащаме половината от тази цена, че и по-малко.

   При тези мотиви как да не искам и аз да се откачим от НАТО и ЕС и да се присъединим към ОНД.

    Дано призивът ми да сторим това не остане единствен, а да бъда подкрепен напр. от Най-великия брогър за 2017 г, от още един, който няма постинг без да се самопредели като приятел на Вовата, от някой по образование икономист, който в подкрепа на моя постинг да покаже с таблици как Путин срина долара с Декрета си да се търгува на територията на Русия само с рубли…

     Доле Боко и Цецо, горе Нинова и Йончева! Успех на вота!

 

    НАЙ-ПОСЛЕ МИ УВРЯ ГЛАВАТА…

   




Гласувай:
9



1. sande - От тази Ода не мога да ода !
17.01.2018 22:56
Орлин Орлинов


За тебе е моята ода,
за тебе е моята песен,
за тебе -
днес и завинаги...

Ти трябва всичко да можеш.
Ти трябва всичко да имаш:
танкове и ракети,
свръхзвукови самолети,
гениални физици, гениални поети,
мозъци електронни,
микрополупроводници,
станове многотонни,
океански атомни подводници,
черна металургия,
пещи доменни,
вълнуваща драматургия,
хидроцентрали огромни...
Ти си "виновен" за всичко:
че имаш още сламени хати,
че нямаш в изобилие
червени домати,
че не си в крак с парижката мода,
виновен си даже за моята ода.


Боже господи!
Матушка мила!
Кажи
откъде
си взимаш богатирската сила?
Упрека да посрещаш с ласка,
удара - с удар,
угрозата - с нахлузена каска?


Ти трябва всичко да можеш.
Ти трябва всичко да имаш:
нефт,
злато
и диаманти,
взводни командири,
маршали - таланти.
Ти трябва революцията да не спираш.
Ти трябва блудния син да разбираш,
а за да може
спасеният
от твоя солдат да се чумери -
търпение,
спокойствие в сибирски размери


А знаят ли тия
нови пророци и вехти витии,
че ако речеш
свойте отворени вени да спреш
само месец,
само година,
само една петилетка -
и ти,
като старата Белгия,
със сапунена пяна свойте черни асфалти
ще четкаш?


А знаят ли тия
нови пророци и вехти витии,
че ако ги няма твойте дула,
че ако ги няма твойте крила,
че ако ги няма твойте площадки,
разговорите с тях
ще са страшни
и кратки?
Стига!
Стига!
Стига!
Точка на тая игра.
Баста на тая мелодрама!
В тоя свят
озверен,
настървен
и зъбат -
два пътя нама!
Или тук.
Или там.
Диалектиката е ясна.
Измерена до грам.
И ние добре истината знаем:
за всяка продадена капка любов -
американски заем.
И ако ръката,
която уби
Кенеди I,
Кинг Черни,
Кенеди II,
рече да запали
земята,
водата,
небесните простори,
кой ще отбие безумния удар?
Кой ще ни защити?
Небесно знамение?
Някакво чудо?
Ти!
Ти!
Ти!
Ти!
Ти ще бъдеш първият, тоя,
кояйто ще влезе в ада на боя,
твоя Андрюша
ще яхне катюша,
русия Ванка
ще влезе във танка,
твоя Альоша
ще мине по страшните бойни полета,
за да остане безсмъртен,
по нечии чужди тепета!
Тук няма шега.
Няма измама.
Един е пътя.
Два пътя -
няма!
И нека ни хулят.
Нека се пенят.
Такъв е законът на нашите дни:
който на теб, СССР,
измени -
тойна великата правда изменя.
За тебе е моята ода,
за тебе е моята песен,
за тебе -
днес и завинаги...
цитирай
2. bdenkov - Българското Самоунижение Момчил Дойчев
18.01.2018 07:22
„Не може да бъдем български патриоти, без да обичаме Русия.“ Ивайло Калфин – кандидат за български президент
„…Никой не ви е дал нищо даром. Вие самите, на първо място, сте творците на този исторически обрат…“ Доналд Туск - председател на Европейския съвет
Между тези две изречения е пропастта над която е надвесена днес България. За кой ли път отвън трябваше да ни напомнят да се самоуважаваме и че имаме собствено национално достойнство, докато в къщи някои се молят отново да ни върнат обратно в кошарата на бившата тоталитарна империя.
Нашенското зло днес има две основни лица – едното е носталгията по комунизма, а другото е русофилството. Веднага пояснявам – не става дума за носталгия по комунистическата утопия, а за осъществената и практика, довела до реална антиутопия. Не става дума и за любов към руския народ, а към руското самодържавие, което го държи и досега в крепостно подчинение. Става дума за носталгия по комунистическата терористична държава, към човеконенавистния режим на червената олигархия, за омраза към свободата и преклонение пред днешния тираничен режим на посткомунистическата мафия в Русия, която нашенски „патриоти“ работят да се установи и у нас.
Русофилството е израз на дълбоко вкоренен комплекс за малоценност, старателно внедряван в продължение на много десетилетия в българското общество. Този комплекс се набива в главите ни още от детството, още от първите буквари и учебници, които пораждат чувството, че не сме самодостатъчна, независима и достойна нация, а че някой друг винаги се грижи за нас и това нашият „голям брат“ – Русия. Винаги и всякак Русия ни освобождава – от „византийско, турско и фашистко робство“ и даже от комунизма, който сама ни е натрапила. Винаги „дядо Иван“ е идвал на помощ на „по-малкия си брат“ – безкористно и жертвоготовно.
С подобна митология много трудно се спори. Още по-лошо е, че този комплекс създава чувство за недоразвитост и неспособност да се справим сами с огромните предизвикателствата на света, в който живеем.
Парадоксално, но може би най-точното определение на същността на русофилството дава първият български социалист Димитър Благоев:
„Русофилството е грубо политическо суеверие, умишлено култивирано сред народните маси; политическо знаме, вървенето и воюването под което неизбежно води към предателство и национална катастрофа. Защото русофилите, плувайки безогледно във водите на руската дипломация, неизбежно и фатално правят от България едно сляпо и послушно оръдие в ръцете на руската завоевателна политика на Балканите".
цитирай
3. bdenkov - 2
18.01.2018 07:23
Наистина не става дума за рационално обоснована вяра, а именно за суеверие, което умишлено и целенасочено се култивира от два века насам. То неизбежно доведе и до национални предателства от страна на русофилите (свалили с преврат княз Александър Първи, убийците на Стамболов и на Вълкович, предателството на русофилските правителства по време на Балканските войни, на генерали като Радко Димитриев и Владимир Заимов, на премиери като Стоян Данев, Иван Гешов и Кимон Георгиев и на стотици още българи, за които родина е „Матушката“), и до национални погроми. Да не говорим за предателствата на БКП, създадена именно за да бъде пета колона на съветския империализъм.
Басните за „добрата Русия“ обаче не вървят самостоятелно, а в комплект с омразата към „лошата Европа“, която „винаги ни е тъпкала, залъгвала и мразела“, помагала на „вековните ни врагове“ и пречела на Русия „да ни освободи“.
Ужасният комплекс за малоценност, в комбинация с басните за „добрия „дядо Иван и „лошата“ Европа, водят до раждането на хибридните чудовища на патриоти, милеещи повече за Русия, отколкото за България. За модерния русофил България е някъде между Големия брат и Лошата Европа и, както казваше незабравимия с простотията си бай Тошо, „трябва да се снишим, докато отмине бурята“, та пак да се топлим под под мишницата на евро-азиатската империя (както казваше незабравимият проф. Николай Генчев, там няма как да ни зашлевят).
Робското мислене, че от България нищо не зависи, че винаги трябва да се прикрепим към нагайката и „молчать, не рассуждать!“ е основното оръжие и на стария, и на „модерния“ русофил. Омаловажаването на суверенитета на България за него не е от значение, важно е да сме с Кремъл на царете, генералните секретари, или на днешните мафиоти и олигарси. За тези „патриоти“ Русия не е страната на Пушкин, Толстой, Чехов и Булгаков. Те може и да не са чували за тях. Но прекрасно знаят кои са Сталин и Путин. Руските борци за свобода против руското самодържавие и съветско-комунистическото мракобесие за неграмотните ни патриоти са „юдео-масони“. Свобода, равенство пред закона, разделение на и контрол над властта в държавата, граждански права и свободи за тях са „еврогейските ценности“.
Обратно - самовластието, силната неограничена от закони власт, терористичният режим над поробения народ – това са истинските евразийски ценности, прегърнати от днешна Русия. И искат тези „ценности“ да се върнат отново у нас, както беше в „прекрасното време“ на съветския комунизъм в продължение на половин век.
Днешните български, всъщност руски патриоти вярват едновременно в православието и комунистическия идеал, който е пълно отрицание на първото. Но нали в това вярва новия идол на модерните тирани Путин, който преди ден кощунствено сравни мощите на християнските светци с мумията на антихриста Ленин!
цитирай
4. bdenkov - 3
18.01.2018 07:23
В реакционата идеология на православно-славянското евразийство – новият „опиум за народа|“ на Русия - и нашенските „патриоти“ виждат спасение за България.
Но това не е всичко – в днешния нацифициран и фашизиран болшевишки режим на Путин те виждат политическият модел, в който те ще бъдат новите господари, а народът ще бъде същото стадо до 1989 г., което те ще доят и стрижат.
Всъщност омразният за русофилите Европейски съюз се формира благодарение и на старите християнски ценности и традиции , които именно в комунистическа Русия радикално се разрушиха , а през посткомунизма християнството се превърна в „православие“, развяващо хоругви и икони с образите на антихриста Сталин и наследника му Путин!
Какво ако не ново средновековно мракобесие е това?
Днес Русия води яростна хибридна война не просто против Запада, а против човешката цивилизация. Пропагандните легенди за „либералните фашисти от Запад“ и „спасителката“ Русия винаги се издига като довод от модерните русофили, когато нямат доводи. Изкараха не случайно дядото на Доналд Туск фашист (Виж: Евтина руска пропаганда срещу България и Европейския съюз. Posted on January 13, 2018 by Veni Markovski | Вени Марковски)
И досега бълнуват за „фашистка Германия“ и ФАЩ (Фашистки Американски щати). За тях всеки от демократичния политически сектор – социалдемократ, либерал или консерватор е „фашист“. Да не говорим, че не разбират разликата между националсоциализъм и фашизъм и не са чували, че националсоциализмът и комунизмът са тоталитарни близнаци, а не антиподи.
Цинизмът им стига дотам, да обявяват всички истински български патриоти за русофили! Но още Захарий Стоянов разобличи тяхното предателство и лъжи:
„Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския“.
цитирай
5. bdenkov - 4
18.01.2018 07:24
Не се посвениха да осквернят дори името и паметта на Апостола на Свободата! Впрочем защо той е апостол на Свободата, а не на Нагайката? Нямат отговор, разбира се!
„Който ни освободи, той ще ни и пороби“ - това е пророческата истина, с философска дълбочина, но изкараха Захарий Стоянов „българомразец“, защото е предал с тези думи същината на делото на Левски – да се освободим трябва сами, защото ако друг го направи, ще го направи за своя интерес. И както по-късно Стоян Михайловски ще обобщи: че „ние, българите не сме свободни, а освободени“, т.е. сме си останали роби по душа. А Пенчо Славейков ще напише, че „освободените имат повече нужда от свобода, отколкото робът“. Именно, защото не са се освободили сами.
„Да бъдем равни с другите европейски народи!“ Не с народите от Азия или Евразия – биле сме вече там и знаем как е.
А днес Левски е икона на неговите антиподи, на неграмотните врагове на Родината с българско уж потекло, обичащи чужда държава, с които Левски е воювал даже повече, отколкото с турците. В писмо до войводата Филип Тотю от 18.04.1871 г. той пише: „Българите, ако бяха се повлекли след четите, щяха да донесат полза на руския цар. И така щяха да изгубят най-добрите си юнаци, в ръцете на които стои българската свобода. Пък тогава нека тегли България още цял век! С факти искам да докажа, че с руски агенти съм имал работа, без да знам, в 1869 г. Единият бе препоръчан от одеските българи за добър помощник, пък не излезе така. Уловихме няколко шарлатанъци и хайде – откъдето дошъл. Цели сме изгорели от парене и пак не знаем да духаме …“
А днес хаджиПенчовци ни учат на патриотизъм, някои даже с професорски титли.
И накрая погледнете топографията и топонимията на българските земи, погледнете нашите паметници, които трябва да пазят българската памет. Колко от тях въздигат и възвисяват български герои?
Със сигурност поне две трети от паметниците в България възхваляват чужди герои, чужди царе, генерали и армии, чужди на България национални предатели на българския дух и свобода. Само в центъра на София – най-големия паметник е на съветската окупаторска армия, следващият е Братската могила на националните предатели – комунисти, партизани и руски шпиони, съдействали за тази окупация. Най-големият доскоро християнски храм на Балканите носи името на руският княз , наречен справедливо от руските историци – „върховен предател“ (защото три пъти е сменял вярата си) Александър Невски – слуга на монголо-татарските поробители, масов убиец, воювал против собствения си народ и починал като правоверен мюсюлманин. По-късно по политическа целесъобразност превърнат в светец и герой от кръволока Сталин. Пред народното събрание не стои кхан Аспарух, св. Цар Борис Покръстител, Симеон Велики, или Калоян, а руският цар-освободител.
цитирай
6. bdenkov - 5
18.01.2018 07:24
В Пловдив скромният паметник на Левски е сгушен в подножието на огромния монумент на съветския окупатор, кръстен с миловидното „Альоша“, сякаш става дума за загинало във войната, разпалена от Сталин и Хитлер нещастно руско момче, а не за съветската окупаторска армия. Същото е във Варна, Бургас, Плевен, Стара Загора ...
България е музей -резерват на съветски и комунистически паметници, до които просто няма място за българските герои! Наскоро минавах през едно кюстендилско село – всички улици там носят имена или на съветски дейци, или на техните български слуги – главната улица е с чисто нова табела „Ленин“, с пресечки „Георги Димитров“, „Васил Коларов“, „Владимир Поптомов“, „Киров“, … и пр. и пр.
Жалка работа, национален нихилизъм нечуван и в най-забутаната африканска колония!
Иван Вазов пише стихотворението „Нови екове“, което години наред е премълчавано от комунистическия режим. Именно дядо Вазов, един от най-видните русофили, пише на русите, нападнали през 1916 г. България:
„Вий някога знаме Христово развяхте за благо човешко –строшихте ни игото тежко, а днеска ни носите ново!“.
Днес „Русия упражнява влияние върху България чрез доминиращата си роля в икономиката , главно в енергийния сектор, както и чрез пропаганда, отношения с политически партии, културни връзки и силно влияние върху българската армия, която продължава да разчита на екипировка от съветско време. Устойчивите исторически отношения на България с Русия я прави уникална сред другите страни в ЕС и НАТО, и изисква постоянна бдителност за ефектите от руското влияние върху страната“. (из официалния доклад на Конгреса на САЩ, изготвен по инициатива на сенатор Бен Кардин от Демократическата партия).
Този доклад бие тревога не само за нашата национална сигурност, но и за нашата идентичност. България, която плащаше до миналата година на Русия над 8 милиарда лева за внос на суров нефт и над 2,6 милиарда лева за внос на природен газ - или общо над 10,6 милиарда лева за внос на основните си енергийни суровини .
В регистрирани у нас 51 415 фирмени досиета като гражданство на собственици или управляващи на тези фирми се среща понятието "Руска федерация".
цитирай
7. bdenkov - 7
18.01.2018 07:28
Новорегистрираните хиляди фирми на руски граждани са основно в Бургас, Варна, Созопол, Царево, Ахтопол, Равда, Св. Влас, София.
Няколко руски фирми са декларирали над 20 милиона лв. годишен приход: Повечето от тях обявяват, че са без печалба или с нищожна печалба и не плащат данъци.
Към списъка прибавете и стратегическите предприятия БТК, която също е руска собственост, Булгартабак и много, много други.
30 % от икономиката на България е в руски ръце, а България не получава нищо от това!
България плаща най-скъпия руски газ, почти двойно по-скъп от страни в Централна Европа като Чехия, Унгария, Германия, с 32% по-скъп от газа за Турция, който минава през наша територия...
Очевидно тук става дума и за огромна корупция, и за "целенасочен, планиран и дирижиран от Кремъл политически и икономически саботаж и грабеж на икономиката на България".
„Народе!!!!“....
цитирай
8. planinitenabulgaria - Благодаря на коментиралите постинга ми.
18.01.2018 12:46
Тъкмо помислих, че ми е уврЕла вече главата, сега пак запоочвам да се съмнявам, че не е.
цитирай
9. bdenkov - По време на турското робство на б...
18.01.2018 19:46
По време на турското робство на българите било забранено да напускат България. Родината била опасана с телени мрежи, а заптиетата застрелвали в гръб всеки българин, който се опитвал да мине през мрежите. Който го залавяли жив, го хвърляли в зандана. България паднала под турско робство на 9 септември 14 век, след като била окупирана от триста хиляден военен турски окупационен корпус. Местното население било задължено да го издържа, а издръжката му била по-голяма от бюджета на царство България. После населението плащало и репарации, а турците произволно изземали от местното население добитък, инвентар и прочее. По време на турското робство на българите било забранено да имат собственост. Нивите им били иззети и те били принудени да работят ангария за едрите феодали. Нямали право да имат собствена техника за обработване. Тя принадлежала също на феодалите. По време на турското робство в българските училища бил въведен като задължителен втори език за изучавани турския език. За да успее един българин по време на турското робство , единственият му шанс е било да стане еничарин. Турската империя създала специална еничарска организация, в която записвали част от местното население след подбор за вярност. По време на турското робство нямало частна собственост. На българите било забранено да имат собствени манифактури, фабрики, ниви. Турската империя изкупувала земеделската продукция на българите на безценица, принудила ги да използват само скапана турска техника, която изплащали скъпо и прескъпо. В резултат на това, след като паднало турското робство, България осъмнала като най-бедната държава в Европа, с най-ниски пенсии и заплати. По време на турското робство никой нямал право да се шегува със султана, везирите и еничарите. За виц вкарвали в зандана. В зандана вкарвали и всеки, който се опитвал да се противопостави на турското робство и еничарите. За целта веднага след налагане на турското робство били създадени специални концлагери....Оффффффф...извинете, забелязах,
цитирай
10. bdenkov - Тъкмо помислих, че ми е уврЕла вече главата, сега пак запоочвам да се съмнявам, че не е.
18.01.2018 19:48
Оффффффф...извинете, забелязах, че съм допуснал досадна грешка, лапсус един вид. Нямам време да редактирам текста, затова навсякъде вместо "турско", четете "руско". Под турско робство се строяха църкви и манастири. Под съветско робство се рушеха църкви и манастири.
В Османската империя взимали на 5 години по едно момче от семейство и го правели еничар. В Съветската империя за 5 години взеха един милион българи от Македония и ги направиха еничари.По турско имало вездесъщи паши. По съветско имаше вездесъщи партийни секретари.По турско агите си взимали българки за жени. По съветско директорите си взимаха българки за секлецарки.По турско, раята работела ангария. По съветско, ученици и студенти работеха ангария.По турско било почти невъзможно да осъдиш мюсюлманин, особено ако е имотен, да не говорим ако е паша. По съветско беше почти невъзможно да осъдиш комунист, особено ако е активен борец, да не говорим ако е партиен секретар.В Османската империя границите били отворени. В Съветската империя границите бяха затворени.В Османската империя много българи, подложени на тормоз, са се изселили. В Съветската империя много българи, подложени на тормоз, са емигрирали с риск за живота си.В Османската империя черни арапи отвличали българки. В Съветската империя черни студенти си купуваха българки.В Османската империя имало бунтове и чети. В Съветската империя имаше бунтове и горяни.Османците, при разширяването на империята, избивали аристокрацията. Комунистите при разширяването на империята избиваха интелигенцията.Османската империя е феодална, с порядки от мрачните средни векове. Съветската империя е тоталитарна, с порядки от мрачните средни векове.Когато руснаците влезли в България през 1877 г., останали потресени от хубавите домакинства на българите. Когато европейците влязоха в България през 1990 г., останаха потресени от мизерните домакинства на българите...Въобще... за 45 години комунистите съсипаха България, както турците за 500 не можаха.
цитирай
11. bdenkov - Скритите истини от Българския народ. Kaldata Forum Politika
18.01.2018 19:57
Скритите истини от Българския народ. Да си кажем истината в очите. Защо толкова беди ни се случиха. Моля коментирайте по- долният текст.
За "братушките": "На 7 септември 1944 г. в България нахлува Червената армия. Само за няколко месеца са убити и хвърлени в затвора 2000 български свещеници. Убити са и над 30 000 българи. Без съд и присъда. Още 2000 от т.нар. Народен съд. Десетки хиляди са хвърлени в концлагери. На 7 януари 1945 г. започва и Кървавата коледа. В Пиринска и Вардарска Македония са убити 21 000 българи, които държат на българското си име и националност и отказват да се пишат македонци по настояване на Москва. Десетки хиляди са хвърлени в затвори и концлагери, а над 100 000 са депортирани. ова е само за 4 месеца след нахлуването на Червената армия и прегазването на България от руския ботуш. Руски окупационен корпус остава в България за 3 години. Общата му численост е 300 000. Издръжката на корпуса е по-голяма от бюджета на държавата. Отделно руснаците изземат държавния резерв от 25 милиона кг. тютюн и го продават на САЩ по международни цени. Изземат и държавния резерв от розово масло. 5000 кг. По-скъпо от злато. Изземат и държавния резерв от лавадулово масло. Разкостени и изнесени в Русия са 100 завода.
Да уточня - до 1944 г. България има 3 самолетостроителни завода. ДАР в Божурище, ЛАЗ в Ловеч и "Капрони български" в Казанлък - частен. Разкостени и закарани в Русия. Старите хора в Ловеч имат един лаф - дойдоха руснаците и от самолети слезнахме на каруци. Впрочем, машините и съоръженията, конфискувани от заводите като военна плячка, ще ни бъдат продадени след 20 години експлоатация и амортизация и то срещу долари. През същия период - от 1960 до 1964 г. за Русия е изнесен и целия златен резерв на България - 32 тона злато.
Изнесен е, защото в хазната ни не е останал и цент. Продадено е от руснаците на Лондонската борса. През същия период България плаща за руския петрол по 25 долара за барел, при международна цена от 18 долара. Kaldata Forum Politika
цитирай
12. bdenkov - Чудите се защо пенсиите и заплатите
18.01.2018 20:53
Чудите се защо пенсиите и заплатите в България са най-ниски?!До 1944 г. в Пенсионния фонд на България има натрупани 2 милиарда долара.
Фондът се управлява от Емануил Гешев, брат на Никола Гешев, а сградата на пенсионното се намира в сградата на ул. "6 Септември", където днес е МВР.Комунистическите бандити старателно са унищожили почти всички документи, които са останали, след като руснаците изземат държавния ни архив, но все пак следи за тези пари остават.Предполага се, че всъщност сумата е била около 6 милиарда долара.Гешев изгражда една от най-модерните пенсионни системи в света, като активно агитира работещите да внасят осигуровки. Факт.В Държавен архив фигурира единствено цифрата 2 милиарда долара, а дали са повече, знаят руските бандити, задигнали държавния ни архив и отказващи да го върнат и до днес.
Протокол № 10 от заседание на Политбюро, 10.10.1944 г. (месец след нахлуването на руснаците)Присъстват вкл. Трайчо Костов, Цола Драгойчева, Вълко Червенков, Титко Черноколев.Цитат от протоколоа:
"Също не знаем какви суми ще вземат русите. Ако те вземат много, положението ще стане катастрофално. Да се проведе народен заем."
След две години 2 милиарда долара ги няма. Всичко е опоскано от руските бандити.Издръжката на руския окупационен корпус в състав от 300 000 щика е по-голяма от бюджета на държавата ни.Да не споменавам грабежа и разкостването на 100 завода, 5000 кг. розово масло (по-скъпо от златото) , целия държавен резерв от лавандулово масло, както и 25 милиона кг. тютюн (целия държавен резерв), който руснаците продават на САЩ.През 1946 г. е взето Решение, подписано от Георги Димитров, Антон Югов, Трайчо Костов, Вълко Червенков, цолая Драгойчева и Титко Черноколев в което черно на бяло пише, цитирам:„Политбюро реши: Активното салдо за България (спрямо СССР) трябва да се ликвидира колкото се може по-скоро, като се избягва натрупване на значително активно салдо през 1946 г.”Така икономиката ни насилствено е деактивирана, голяма част от индустрията спира да работи и започва одържавяване.
цитирай
13. bdenkov - Otnovo
18.01.2018 20:56
Истината е, че въпреки войната, в която страната ни не взима пряко участие и успява да съхрани стабилна и работеща икономика, Царство България завещава на комунистическите бандити и техните руски господари ДЕВЕТАТА ИКОНОМИКА В ЕВРОПА, изпреварваща значително по пенсии, заплати и брутен вътрешен продукт съседите Румъния, Гърция, Сърбия. До 1946 г. , за две години, руснаците, използвайки верните си слуги, източват от всички сметки, резерви и фондове, вкл. пенсионния, натрупаните там над 6 милиарда долара.В справката на БНБ за 1948 г. се сочи, че вече България не разполага с никакви резерви и пари в банките.Целта на руснаците да заграбят всички фондове и резерви на окупираните държави е изпълнена.През 1951 г. системата на фондовото осигуряване също е ликвидирана, всички осигурителни фондове са национализирани и средствата им са преведени в държавния бюджет. Впоследствие левовете са конвертиран в долари и също са предадени на Кремъл.През 1958 г. по предложение на Луканова (леля на Андрей Луканов) и по настояване на Вълко Червенков е прието Решение № 183 , декември 1958 г., с което се предвижда целия златен резерв на БНБ също да бъде прехвърлен в Москва.Осъществява се поетапно, като първия транш от 20 тона злато е прекаран през 1960 г., а до 1964 г . още 12 тона злато. Руснаците го продават на Лондонската борса срещу долари, които задържат под предлог, че отново сме длъжници. Трябва да уточним, че по това време България е задължена да предоставя селскостопанската си продукция на СССР под себестойност, както и да изкупува срещу долари всевъзможни руски боклуци, остарели, крадени от Запада технологии и военно оборудване. Срещу долари, естествено.
През същия период на 60-те години България плаща за руския петрол по 25 долара за барел при международна цена от 18 долара. ФАКТ !
За да се стигне и до 80-те години, когато режимът на Живков започва да трупа колосални дългове към западни банки, за да плаща на Кремъл...
цитирай
14. bdenkov - Preporachvam komentarite v Faktor ili Dnevnik
18.01.2018 21:02
Към 1989 г. държавата ни има вътрешна задлъжнялост от 25 милиарда лева. Пенсионните фондове са тотално изчерпани, а малкото печеливши предприятия са принудени да разпределят печалбата към други непечеливши, където има загуби, за да се поддържа изкуствено работна ръка.През 1989 г. България ще осъмне след „дружбата” като най-бедната държава в Европа, с най-ниски пенсии и заплати и с колосален външен дълг от над 10 милиарда долара, които по това време представляват над 150 милиона заплати на инженер или около 300 милиона пенсии.
Днес ние продължаваме да изплащаме лихвите по този дълг, а България продължава да плаща най-скъпия руски газ в Европа с горница от 3 милиарда лева годишноо, както и горива с най-голяма надценка при най-нисък акциз и приходи за хазната с преки щети от 1 милиард лева годишно.ФАКТ ! Препоръчвам преглед на коментарите в Фактор или Дневник. В Фейсбук само убиди, псувни и докладнания на политически тема. Има много интересни фейсбук групи с малко повече търсене в приятели или търсене по- дума.
цитирай
15. yoan2015 - Амин!
18.01.2018 23:02
Амин!
цитирай
16. bdenkov - Извинявам се за Флуда и Спама
18.01.2018 23:55
Те и първите бизнесмени след промените бяха комунисти , а преди това ми цитириха Маркс,Енгелс и Ленин.Бива ли така другари?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12180173
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031