Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.02.2018 12:23 - ЗА ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ..!НЕЯСНА, ОБИДНА И ПРОТИВОЕВРОПЕЙСКА!
Автор: nikolaigatzev Категория: Политика   
Прочетен: 3226 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 28.07.2018 08:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 ПРЕДЛАГАМЕ ДА СЕ СЪЗДАДЕ „СОФИЙСКА КОНВЕНЦИЯ- 2018” (ИЛИ- „СЕРДИКИЙСКА КОНВЕНЦИЯ”), ИЛИ ПЪК-САМОСТОЯТЕЛЕН„АНЕКС” : СЪС ЗАПАЗВАНЕ НА ТЕКСТОВЕ, ОТ  Т. НАР.„ИСТАНБУЛСКА КОНВЕНЦИЯ”, НО БЕЗ- ДОЛУПОСОЧЕНИ ЧЛЕНОВЕ, КАТО: НЕПЪЛНИ, ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННИ, „НЕЯСНИ”, „ДЖЕНДЪР- СКИ”, ОСКЪРБИТЕЛНИ И АНТИ-ХРИСТИЯНСКИ. ТОВА СА ТЕКСТОВЕ, КОИТО ПОДМЕНЯТ И ЗЛОУПОТРЕБЯВАТ С ОСНОВНИТЕ ЦЕЛИТЕ, СМИСЪЛ  И СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОНВЕНЦИЯТА..

НЕ-УВАЖЕМИ БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИЦИ,

    Не- ние, а Той- Господ Бог, и Нашият- Исус Христос, са ни завещали Истината- в Библията и „Новия Завет”(преди окастрянето му-от мъжете-участници- в първите църковни Събори и спрямо тогавашните интереси на Римската Империя). Ако се обърнем към т.нар. ”не- канонични”- Евангелия (които са били отхвърлени- с гласуване (!) на мнозинство от случайни „съборници- мъже”- направили го- и под изричната заплаха за Императорска разправа с тях), а тези текстове- са достатъчно древни- защото ги откриваме и в най-старите преписи на „Евангелието”- и в папирусите, от пещерите на „Наг Хамади” (Мъртво море)- през 1945 г., във Ватиканския кодекс, а други- и в стари преписи на коптски, староеврейски и древногръцки ръкописи, в авторитетни християнски библиотеки и световни колекции, с безспорно датиране и друга безспорна идентификация за тяхната оригналност (както и със „засечки”в други, по-късни кодекси).

  Там пише.., напр. - в „Евангелието на Мария” от I- II век. сл. Хр. и в „Евангелието на Филип”- от III в. сл. Хр.- „че преродената Мария Магдалена..- е била любим Ученик и Апостол на Христа..”(!)- значи Жена- е могла да бъде Ученик, Любим Апостол и Проповедник на Христа, както и да има, свое ранно ”Евангелие”, част от Голямото Учение за Християнството.  Защо, тогава не го признаем и се правим на поклонници на някакъв „не- каноничен”- „мъжки култ”..?? Пак ли трябва- „.векове да спорим- ..дали..- Жената- има душа или не..”(?!), дали е равна на Мъжа – или не..?! Смятаме, че е дошъл- „Часът на Истината” и Христос, пак ни доведе– при Него..! Трябва да приемем: Евангелското, Литургичното и Каноничното равноправие на Жените- и да възстановим Божията Воля.., защото ако ние, Земните, сме създадени- наитина, по Божий образ и подобие- защо Бог-Отец ни изпрати Сина си, на земята, за да изкупи Греховете ни- чрез Рождението си- от земна Жената- Дева Мария..?! Ако тов,а не беше по Негова нарочна Воля- то Той щеше да „роди” Сина си- по друг начин, без родословие и да ни Го „даде” - и без- Жената?! Значи, все пак, фигурата на Богородица и на троицата в Светото Семейство,имат важен- Християнски смисъл, а не са,проста биологична екстрапулация.

  Това не е изолиран апокриф- или манипулация на някаква „Секта”, а прото,откриване- истинската стойност на „Евангелието” ни, преди Императорската намеса и Съборите! Исус Христос, в „Новия Завет”- разчупва традициите на Старото Юдейство и Стария свят, създава отношението към Жената и отрича- разделенията в тогавашното Общество. Така и ни вкарва- в Новият си Свят, без да отрича Пророчествата и Стойностите, на Предишния. И няма как- да не ни прави впечатление, че в „Новия Завет” имаме усилено споменаване на:„Бог- Баща” и на „Бог- Син” и имаме странна и постоянна конструкцията - за „Божията Майка” или „Богородица”, която сякаш- се превъплащава и минава- в „Троицата”/ чрез-„Светия дух” (!?)- ..Обича „Бога- Баща”, сляпо Следва Волята Му (или следва- „Небесното”!!!), а същевременнно– Страда и се мъчи- заради „страстите”(мъченията) на Сина му (или- на „Земното”!!?). Когато Синът Им-  като „Земен”, взима- Болката и Греховете ни- и Ги изкупува- на Разпятието си, в Голгота- Майката Божия и Жената (!)- са явно- част от връзката на Небесното със Земното, значи- връзката на Висшата Воля- със Земната Страст и с Живота. Това е- и биологическото, и естественото - а оттам- и Божието.. „Послание”- към нас..!? И ние трябва– просто, правилно - да го прочетем, а не да си измисляме илида Го допълваме.

 Самото „изкупуване” на греховете- е древен духовен Обичай и Обредна Практика- на което, Христос се подлага, за да „спаси Човечеството”и да извърви Пътят на Голготата му, макар и Невинен- защото другите „откупници” са били вимаги грешни- дотогава! А ние, Грешните хора- защо се делим- ние, тези, заради, които умря Христос и после заради нас- Възкръсна!? Има видимо равенство- между мъжете и жените- това е един от най- важнити Божий Завети- и трябва да го Вярваме, да Следваме и да Го Пазим. Не може да ни е създал- ..по свой образ и подобие- и Жената..- да е нещо: вторично, по-долно или предмет на Мъжа- както ни учат- Радикалният Ислям или други чужди- за нас- религии..?! Ролите на Светото писание- са като ролите ни- в Живота- в което Жената е с основна, равна на мъжа, родителна и безспорна!

 Трябва да пазим Жените, да Застанем против Насилието, срещу тях- но и да „върнем” чистата- Божия Воля- ТЕ..да бъдат истински равни на нас- в Литургията, Вярата, Служението и в достъпа до всички кътчета на Храмовете- Господни и Християнски!

   Трябва да се Препоръча на Всички, държави, подкрепящи Конвенцията за „Защита на Жената” (т.нар.„Истанбулска Конвенция- от 2014 г.)- която е иначе, непълна в исканото равноправие, между половете:

С нов Член (български): „Препоръчват на своите Основни или Малцинствени Култове, Религиозни Учения, Общности, Ритуали и Вероизповедания, да изравнят правото на Достъп, Участие, Служение и дори- Епископалност, Дяконство и Презвитерство- на мъжете и на жените, в тях, независимо от насложените, досега, в тях- маскулинни тенденции, полова доминацията, пренебрежение или сегрегационни догми към Жените, явни, атавизми- от миналото” .

  Това- именно, трябва да се утвърждава и препоръчва- в един серизоен държавнически Документ, а не-фалшиво, либерално и лицемерно „равноправие”, както го прави- т. нар. „Истанбулска конвенция” от 2014 г., която има редица неясноти и представлява робски и унижаващ Документ- за Жените- опасен и за равноправието в Обществото!!

Например:     В нейният Чл. 3/ а) Има неясна дефиниция за насилие, като дейности „които водят или е вероятно да доведат до ... увреждания или страдание за жените“. Това може да е, дори- прикрита „робска клауза”(!?). На основание на тази алинея държавата може да започне преследване на мъж, само по подозрение за "вероятно"причинено "страдание" (любовно, емоционално)- а как да се отдели понятие- „за Отхвърленост..!?”, което се превръща в престъпление.. ?!

В Чл. 3/ б) Липсата на точна дефиниция на понятието „психологическо насилие“, създава противоречивост и възможност за злоупотреба с Конвенцията

В Чл. 3/ в) Дефиницията на пола, като социална, а не биологична конструкция (Чл. 3/ в), което противоречи на българското законодателство, на неговите традиции и на биологическите дадености в момента.

Чл. 4/ т. 4 противоречи на Чл. 6, ал. 2 в Конституцията на Република България ("Всички граждани са равни пред закона").

Чл. 8/ Открито „обещателство” и нагло финансово „подкупване” на лобистите за приемане на Конвенцията- безпрецедентен факт в новата Европейска история.

Чл. 14 Налага образование за изкореняване на стереотипните роли на пола, без да тези роли да определени и предварително описани, където и да било- дори негаторно. Оставя интерпретирането на Конвенцията в широки рамки и нейната Злоупотреба или твърде „отворена свръхнатовареност”.

Чл. 40 Определя нежелано „словесно поведение от сексуално естество“ като сексуален тормоз дори без да има свидетели (ако има „последица накърняване на достойнството“) за разлика от настоящото законодателство в ЗЗДискр. §1, т. 2, където е само пред други лица. 

Чл. 60 и Чл. 61 Задължават Страните по Конвенцията задължително да приемат „бежанци”- заради твърдяно от тях- насилие, презюимирано, като основано на пола и се забранява връщането им, което е приканване- за масовото им позоваване и де- факто нарушаване и злоупотреба с целите на Конвенцията- от всеки потенциален икономически емигрант, нарушител или отказан „имигрант”- на друго основание, да се позовава на това право, като „крайно свое основание- без право на Отказ!.

 Предложена за подписване е и ратификация в нарушение Чл. 4 и Чл. 6 от Закона за международните договори относно съпровождащите документи (и до момента не са публикувани такива в сайта на Министерство на правосъдието и сайта на Парламента)

   Предложено е за подписване и ратификация в нарушение на Чл. 7 от Закона за международните договори относно превода на Конвенцията и цялостна липса на превод на обяснителния доклад към Конвенцията. Предложена  за подписване е и ратификация в нарушаване на Чл. 27 и Чл. 28 от Закона за нормативните актове. и др.

   В кнвенцията има задължение и за създаване и на неясен „мораторен орган”, който ще ”допълва и съблюдава..”- за националната политика за това изпълнение..?! Пореден противоконституционен елемент и проява на загубен суверенитет.

  Американския колеж по педиатрия приканва здравните специалисти, преподавателите и законодателите да отхвърлят всички политики, които карат децата да приемат като нормален живот химическата и хирургическата промяна на противоположния пол!

  Фактите– a не идеологията - определят реалността, още по- малко, пък- личностното самочувствие- за някакво „джендърство” или принадлежност:

1. Човешката сексуалност е обективна биологична двоична черта: "XY" и "XX" са генетични маркери за мъж и жена, съответно - не генетични маркери на разстройство. Нормата за човешкия дизайн е замислена като мъжка и женска. Човешката сексуалност е двоична по дизайн, с очевидната цел да пребъде възпроизвеждането и процъфтяването на нашия вид. Този принцип е очевиден. Изключително редките нарушения на сексуалното развитие (DSD), включително, но не само фетуализация на тестисите и вродената хиперплазия на надбъбречните жлези, са всички медицински идентифицируеми отклонения от сексуалната двоична норма и са правилно признати като нарушения на човешкия дизайн. Лицата с DSD (наричани също "intersex") не представляват трети пол1

2. Никой не се ражда с пол (джендър). Всеки се ражда с биологичен пол. Пол (джендър) (осъзнаване и чувство за себе си като мъж или жена) е социологическа и психологическа концепция; не обективно-биологична. Никой не се ражда с осъзнаването си като мъж или жена; това осъзнаване се развива с течение на времето и, както и всички процеси на развитие, може да бъде дерайлирано от субективните възприятия, взаимоотношения и неблагоприятни преживявания на детето от ранна детска възраст. Хората, които се идентифицират като "чувстващи се като противоположния пол" или "някъде между тях", не включват трети пол. Те остават биологични мъже или биологични жени

3. Убеждението на човек, че той или тя е нещо, което не е, в най-добрия случай е знак за объркано мислене. Когато друго здравословно биологично момче вярва, че е момиче, или друго здраво биологично момиче вярва, че е момче, съществува обективен психологически проблем, който се крие в ума, а не в тялото и трябва да се третира като такъв. Тези деца страдат от дисфория на пола. Дисфорията (GD), която по-рано е посочена като нарушение на половата идентичност, е признато психично разстройство в най-новото издание на Диагностичния и статистически наръчник на Американската психиатрична асоциация (DSM-5) .5. Психодинамичните и социални теории за обучение на GD / GID никога не са били опровергани

4. Пубертетът не е болест, а хормоните, блокиращи пубертета, могат да бъдат опасни. Обратими или не, хормоните, блокиращи пубертета, предизвикват състояние на болестта - отсъствието на пубертет и възпрепятстват растежа и плодовитостта на предишно биологично здраво дете.

5. Според DSM-5, 98% от половите (джендър) объркани момчета и 88% от половите (джендър) объркани момичета в крайна сметка приемат биологичния си пол след естествено преминаване през пубертета.

6. На пред пубертетни деца, диагностицирани с полова дисфория, могат да бъдат давани блокери на пубертета, от 11 годишни, и ще изискват хормони на кръстосани- полове в по-късното юношество, за да продължат да се представят за противоположния пол. Тези деца никога няма да могат да заченат каквито и да е генетично свързани деца, дори чрез изкуствена репродуктивна технология. В допълнение кръстосано- половите хормони (тестостерон и естроген) са свързани с опасни здравни рискове, включително, но не само, сърдечни заболявания, високо кръвно налягане, кръвни съсиреци, инсулт, диабет и рак.7,8,9,10,11

7. Степените на самоубийство са почти двадесет пъти по-високи сред възрастните, които използват хормони на кръстосани-полове и се подлагат на операция за смяна на пола, дори и в Швеция, която е сред най-утвърдените страни за LGBTQ.12 Кой състрадателен и разумен човек би осъдил малките деца на тази съдба знаейки, че след пубертета 88% от момичетата и  98% от момчетата в крайна сметка ще приемат реалността и ще постигнат състояние на психическо и физическо здраве?

8. Кондиционирането на децата да вярват че химическите и хирургическите методи за смяна на противоположния пол са нормални и здравословни, е злоупотреба с деца. Подкрепата на несъответствието между половете като нормално чрез публичното образование и правните политики ще обърка децата и родителите, което ще доведе повече деца да се насочват към "половите клиники", където ще им бъдат давани лекарства, блокиращи пубертета. Това, на свой ред, практически гарантира, че те ще "избират" живота си от канцерогенни и иначе токсични хормони от кръстосано-половите органи и вероятно ще поискат ненужното хирургично осакатяване на здравите си части от тялото като подрастващи.

   „Истанбулската Конвенция”-2015 г., срещу насилието срещу жените, е недовършен, опасен, неприемлив и дори- Оскърбителен документ- особено, за Вярващата част от Европа, с някои своите „членове и клаузи”, визирани от нас, вече, по-горе. Странен е и „пропуска” за точно и легално определяне на извращенията: „педофилия”, „инцест”, „двуженство и многоженство” и „роднинското кръвосмешение”, предвид ясното им- Християнско осъждане и криминализация- в Европа. Това, обаче- е, явно- в дисонанс с трактовката му в Исляма и мюсюлманските държави, където тези явления и престъпления се третират- по друг начин- недопустм, за нашите Европейски държави.

  Подписалата я- Република Турция- досега я е нарушила десетки-хиляди пъти- от 2015 г.! Освен това- защо не се обсъжда „многоженството” (!?)- позорен и недопустим акт, нито пък, се релативира той- спрямо „Джендърството”, защото, явно, му противоречи?! Значи се прави правна „платформа”- удобна само- ЗА „ДЖЕНДЪРСТВОТО”?! Има ли- в гей-връзките, равноправие и инкриминиране, както при хетеро-браковете- на „инцеста”, „двуженството”, „кръвосмешението” и „педофилията”..?! Защо има дискриминация на „хетеросексуалните отношения”?

  Но ние, не трябва, само активно, да критикуваме Конвенцията и да сме против нея, а просто, трябва да я доразширим и допълним- за да върнем на жените– тяхната истинска равнопоставеност, и в други, важни, сфери на живота- във Вярата, Храма, Литургията, Богуслужението и в Духовната йерархия на вероизповеданията. Не трябва да се подписва и утвърждава Конвенцията, нито, дори- със забележки и Декларации към Конвенцията- те нямат никаква стойност и „ГЕРБ” отново ни лъжат- за това. Трябва основна преработка и нова Конвенция за защита на Жените- с духа на Християнска Европа и принципите на Римското право.
НО НАЙ- ГОЛЕМИЯТ БЪЛГАРСКИ ПРОБЛЕМ, Е ПРЕСТЪЛЕНИЕТО(КОЕТО СЕ ПОДМИНАВА И ЗАМИТА ОТ МЕДИИТЕ ОТ 2016) И Е С ПОДПИСВАНЕТО НА ТАЗИ КОНВЕНЦИЯ ОТ БЪЛГАРИЯ- КОЕТО Е СТАНАЛО- ОТ МИНИСТЪР ЕКАТЕРИНА ЗАХАРИЕВА, КАТО СЛУЖЕБЕН МИНИСТЪР(В УГОДА НА РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ)! ТЯ НЕ Е БИЛА УПЪЛНОМОЩЕНА ЗА ТАКОВА ПОДПИСВАНЕ, НО ТОВА Е БИЛА- ЧАСТ ОТ СДЕЛКАТА НА "ГЕРБ" С ДЬОРД СОРОС И ОБАМА..! ПОСЛЕ, ТЯ ПОДВЕЖДА(ЗА ДА ОПРАВИ- ГАФА СИ) И ЦЯЛОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА "БОРИСОВ-3" ДА ЗАСТАНЕ, ЗАД НЕЯ. С Истанбулската Конвенция(инициирана от Барак Обама, като Кандидат- президент на САЩ) се създава- нов "Европейски" бизнес- наречен- Организацията "Гревио", за привържениците на Сорос и за Либералите-соросоиди в Европа, които искат да взлязат в семействата ни и дори, в леглата ни..! Чрез тази Организация- те искат, да могат да отнемат и да възпитават- децта ни и да ни налагат-"своите Содомски ценности"..! Това е анти- Евроепйско.., анти- Българско и Содомистко..!

   „Софийската Конвенция”(Сердикийската")- от 2018 г.- това сме Ние..(!) и трябва да поемем, отново, по този труден път на Промяната на стереотипите- както сме го направили, и преди, векове- през 306- 311г. от Христа- с приемането и спазването на „Едикта на Галерий” от Сердика ( през 311 г. сл. Хр., след Решенията на проведения, тук- важен Поместен Църковен Сердикийски Събор- от 306 г.). Напрактика, тогава, за пръв път е признато религиозното равноправие в Древния Свят, де-юре, се приема Християнството, като Главна религия в Сердика, цели две години- преди Свети Император Константин Велики- Покръстител, да обяви- Своят, основополагащ , „Едикт за толерантността”- от 313 г. сл. Христа в Милано. Така, именно тук, се налага- и самото Християнство в Европа, което ние, повечето българи- следваме- и до днес. Оттук- трябва да започнем- Консервативната промяна на Европа!

 

„Добродетелната дружина”, осн. 1853 г.                                   София, 02.02. 2018 г.



Тагове:   2018,   1853,


Гласувай:
1


Вълнообразно


1. radostinalassa - Христос е пратен при евреите
03.02.2018 15:58
Той не е пратен при нас, трябва да се чете Библията. Пратил го е Йехова при грешните евреи. А те са ни пробутали на нас греховете и религията си. Това е нормално за хора без съвест.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikolaigatzev
Категория: Политика
Прочетен: 3755428
Постинги: 709
Коментари: 2438
Гласове: 4448
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031